Wednesday, July 11, 2012

The Pirate Bay dhe Wikileaks sulmohen


Më të njohura dhe kundërthënëse file sharing site "The Pirate Bay", u përball me një mohim të zgjatur shpërndarë të shërbimit i cili ndërpret shërbimin. faqen zyrtare të tyre Facebook konfirmoi sulmin. DDoS sulmet e la faqen kryesisht paarritshëm për 24 orët e fundit, me vetëm shërbimin e përhershme në Mbretërinë e Bashkuar.Pirate Bay mori Facebook faqen e saj për të konfirmuar sulmin, duke thënë se ajo nuk e dinte që ishte pas saj, edhe pse ajo kishte dyshimet e saj. Ka pasur spekulime në fillim se sulmi The Pirate Bay ka filluar si një akt i hakmarrjes nga hacker Anonymous kolektive pasi anëtarët e The Pirate Bay kritikuar Anonymous për organizimin e DDoS sulmet ndaj Britanisë së Madhe Internet Service Provider (ISP) Virgin Media për qasje bllokuese Pirate Bay.Pirate Bay ka thënë, megjithatë, se Anonymous nuk duhet fajësuar për sulmin në faqen e saj.
Ndërkohë, një ish-anëtar anonim me emrin e AnonNyre ka marrë përgjegjësinë për DDoSing faqen e Pirate Bay. Nuk ka asnjë provë edhe pse për të konfirmuar se AnonNyre vërtetë ishte prapa sulmeve.

Jo vetëm TPB, por edhe WikiLeaks website zyrtar ballafaqohet mohimin masiv të shpërndara e sulmit të shërbimit pengon këtë faqe interneti për 72 orë të gjata. Sipas twitter zyrtare të Wikileaks "WikiLeaks ka qenë nën sulme DDoS të qëndrueshme gjatë 72 orëve të fundit ..."
Kjo nuk është hera e parë, para se kjo Wikileaks janë përballur me sulm kibernetik dhe një anëtar Anonim mori përgjegjësinë e asaj Attack në faqen WikiLeaks. Kjo kohë sulmuesi ekzekutuar një mohim masiv të Shërbimit duke përdorur mjet i zhvilluar rishtazi # refref. Në një raport exlusive nga Corero Rrjetit të Sigurisë tha se sulmi në faqen WikiLeaks ishte një nga sulmet më të madhe DDoS ndonjëherë u zhvillua në vitin 2011. Por ende nuk është e qartë nëse ekziston ndonjë lidhje mes dy incidenteve.

0 comments:

Post a Comment