Monday, July 16, 2012

Hakeri i kerkuar nga FBI arrestohet ne Indi per klonim te kartelave bankare

Nikhil Kolbekar, aka HellsAngel, u arrestua më 11 korrik në Mumbai, India. Eric Bogle, i njohur si Swat Train shkon, dhe Justin Mills, apo xTGxKAKAROT, janë marrë në paraburgim në Kanada, respektivisht Kolorado, SHBA. HellsAngel dhe Bogle është i dyshuar për shitje të plotë detajet e kartës së kreditit, duke përfshirë emrat, adresat, numrat e sigurimeve shoqërore, datat e lindjes dhe llogari bankare informacion. Ai gjithashtu ka shitur të largët desktop Protokollit RDP) qasje të dhëna që mund të shfrytëzohen për të prishur kompjuterat vende të tilla si Turqia, India, Republika Çeke, Brazili, Gjermania, Franca, Italia, Spanja, Suedia, dhe të tjerët.

I dyshuari, Nikhil Kolbekar, u prodhua para Gjykatës Esplanade të enjten dhe u mbajt në arrest gjyqësor. Ai do të prodhohen përpara gjykatës House Patiala në Delhi 25 korrik, me SHBA-të ngutshme për ekstradimin e tij përmes Interpolit.

Krehje i referohet aktiviteteve të ndryshme kriminale që lidhen me vjedhjen e informacionit personal të identifikimit dhe informacione financiare që i përkiste individëve të tjerë, duke përfshirë të dhënat e llogarisë lidhur me karta krediti, karta bankare, karta debiti, apo pajisje të tjera të qasjes dhe përdorimin e këtë informacion për të marrë para, mallra ose shërbime pa autorizimin e viktimave apo pëlqimin.

Janice K. Fedarcyk, drejtor asistent në krye të FBI New York, tha ndër-kufitar të zbatimit të ligjit operacion është i synimeve të "kriminelëve të organizuar shumë cyber" dhe është projektuar për të "çrrënjosur sjelljen kriminale në internet."

Drejtori i FBI Asistent në detyrë Janice K Fedarcyk tha: "Këto arrestime në Indi, Kanada, dhe Shtetet e Bashkuara si pjesë e Operacionit Card Shop janë vetëm një shembull tjetër që kriminelët në internet do të ndalet edhe nëse ata kalojnë kufijtë. Card Operacioni Shop është një operacion ndërkombëtar që synon, të kriminelëve të sofistikuara kibernetike organizuara shumë e përfshirë në blerjen dhe shitjen e identitete të vjedhura, kartat e kreditit shfrytëzohen, dokumente të falsifikuara, dhe mjetet e sofistikuara të thatë.FBI-ja dhe të gjitha të zbatimit të ligjit partnerët tanë, këtu dhe jashtë vendit, do të vazhdojë të çrrënjosur sjelljen kriminale në internet. "

Policia ka sekuestruar një kompjuter, hard-disk, CPU, CD dhe stilolaps e-drives nga Kolbekar, i cili do të përdoret si dëshmi kundër tij.

0 comments:

Post a Comment