Sunday, July 8, 2012

Arrestohen grupi i hakereve bullgare

Autoritetet bullgare thonë se pas muaj hetimesh ata kanë shkatërruar "Grupi më i fuqishëm hacker" në vend, pushtimi luftëtar Cyber​​.Operacioni u krye nga Sektori Bullgarisë për Krimet kompjuterike, e pronës intelektuale dhe bixhozin dhe njësive territoriale të Drejtorisë së Shefit për luftën me krimin e organizuar në komunat e Pleven, Shumen, Plovdiv, Burgas, Haskovo, Stara Zagora dhe Kyustendil.
Duke përdorur kibernetike "terroriste" metodave, grupi kishte sulmuar më shumë se 500 faqet e internetit në mbarë botën, duke përfshirë edhe ato të institucioneve financiare, web-bazuar kompani, dhe organizatat qeveritare dhe joqeveritare. kompjuterat e konfiskuara, policia zbuloi bazat e të dhënave me sasi të mëdha e-mail vjedhura, profilet sociale rrjetit dhe fjalëkalimet e lidhura, si dhe të vjedhura të dhënat e kartës së kreditit.
aqe www.cwi-group.org është përdorur nga anëtarët e grupit për të koordinuar aktivitetet e tyre. Vazhdimisht ndryshon vendndodhjen e saj dhe duke përdorur një sistem kompleks të serverëve "mumje" prokurë ata maskuar vendndodhjen e saj të vërtetë, dhe atë të administratorëve. Pavarësisht nga përpjekjet për të zhdukur gjurmët e tyre, hakerat ishin hetim detected.The zbuloi se anëtarët e grupit Haker ndjekur një urdhër të rreptë hierarkik, evidentuar shkallën e lartë të organizimit dhe bashkërendimit ndërmjet tyre. Ata ishin të strukturuar në grupe të ndryshme sipas mundësisë së tyre dhe pushtet: "Administruesit", "Moderator", "Duke analizuar ekip", "Donatorët / Sponzorët", "Moderators Sektorial", "Miqtë", "Anëtarët VIP" dhe "Grupi anëtarë. "

Katër laptopë, pesë kompjutera, shtatë pajisje portative dixhitale e informacionit, tre disqe e vështirë dhe mbi 200 CD janë konfiskuar ..

0 comments:

Post a Comment