Monday, July 16, 2012

Hakohet App Store pa jailbreak nga nje haker rus

Apple është duke hetuar edhe një shkelje tjetër të sigurisë në iTunes app dyqan të tij. Një haker rus punuar nga një rrugë që lejon njerëzit që të anashkalojë pagesën App Store dhe shkarko produktet falas.

Hacker, i quajtur ZonD80, postuar një video plas YouTube (Deleted nga Youtube tani) dhe pohon se teknika bën të mundur që të mundë sistemet e Apple pagesave duke instaluar një çift të certifikatave dhe caktimin e një adresë IP të veçantë për pajisjen.

Shërbimi i ri, i cili ka qenë tashmë objekt i përpjekjeve mbylljen atë poshtë, nuk kërkon ndryshime Këshilla dhe truket dhe vetëm minimal konfigurimit. Ajo punon me kalim kërkesat për blerje nëpërmjet një server që operohet nga hacker, në vend se atij legjitim ofruar nga Apple. Si rezultat i kësaj, akuza normalisht do të zbatohen në llogarinë një përdorues janë anashkaluar.

Më poshtë janë hapat hack:

     Instalimi i dy certifikata: rreth dhe në appstore.com.
     Lidhu me anë të rrjetit Wi-Fi dhe për të ndryshuar DNS për 62.76.189.117.
     Shtypni butonin Ashtu si dhe për të hyrë ID tuaj të Apple dhe fjalëkalimin.
     Duke përdorur metodën e mësipërme, ju jeni në të vërtetë vjedhje në-app blerjen e përmbajtjes nga zhvilluesit, që është lloj shqetësuese dhe është natyrisht kundër kushteve zhvilluesit të shërbimit.

ZonD80 tani është duke kërkuar donacione për të krijuar një faqe interneti për të promovuar hack. "Pse ju duhet të paguani për përmbajtjen, i përfshirë tashmë në app blerë? Mendoj unë, ju nuk duhet," tha ai.


Apple është përgjigjur me deklaratën e mëposhtme: "Siguria e App Store është tepër e rëndësishme për ne dhe komuniteti zhvilluesi i saj," Apple përfaqësues Natalie Harrison. "Ne kemi marrë raportet e aktivitetit mashtruese shumë seriozisht dhe ne jemi duke hetuar."


0 comments:

Post a Comment